7 Mart 2010 Pazar

Kızım İçin

Evdeki büyüklü küçüklü iki kutudan imal ettiğimiz süreklilik kutusu.  Çekmeceye düşen topun ön tarafa gelmesi için içeriye hafif bir eğim vermek gerekiyor. Defne topu delikten atıyor, çekmeceyi açıp topu alıyor, tekrar atmadan çekmeceyi kapatıyor.

Aslında bu oyuncağı ilk önce 1,5 litrelik pet şişeden yapmıştım. Pet şişenin boşken yerde sağlam durmadığını, Defne mandalları atarken devrildiğini görünce aklıma hala yarıya kadar dolu olan dalin yumuşatıcı şişesi geldi. Beklemek istemediğimden şişedeki yumuşatıcıyı başka bir şişeye boşalttım, kestim biçtim bu hale getirdim. Delikten elini sokarken eli acımasın diye kenarları birkaç kat bantladım. Dalin şişesinin ağzı çok geniş olduğu ve mandalı oradan atmanın fazlaca basit olduğunu düşündüğüm içinde bir önceki pet şişenin ağzını kesip oraya koli bantıyla monte ettim. Oyuncağı yapma aşaması, yumuşatıcıyı temizlemeye ve şişenin dışındaki kağıtları yok etmeye çalışmaktan çok daha kolaydı. 

      
   Bu basit puzzzle ı da blogların birinde gördüm . Evdeki kalınca bir kartonu elma şeklinde kesip üzerine kırmızı kağıt yapıştırdım ve yapışkanlı asetatla kaplayıp üç parçaya ayırdım. Karmaşık puzzlelardan önce bunula alıştırma yapsın bebeler.



Bu oyuncağı ayakkabı kutusu ile yaptım, kapağı da bantlayıp sabitledim.
Üstteki delikten objeyi atıyoruz, alttan elimizi sokup buluyoruz. Hazır satılan bultakları fazlaca karmaşık bulduğumdan böyle sade ve basit bir oyuncağı daha rahat kullanabileceğini düşündüm.
Bu cici cupcake' leri ister anahtarlık yapın ister miniklerin çantalarını süslemek için kullanın. Arkasına bir çengelli iğne dikerek yaka iğnesi ya da mıknatıs yapıştırarak buzdolabı süsü olarak kullanabilirsiniz



http://fusundefne.blogspot.com/

3 yorum:

ElfAna dedi ki...

Fusun, bu minik keklerden cok hos mobil de olabilir minik bebekler icin:) Mutfak malzemeleri icin de guzel bir alternatif:)

.....NURAN EVREN YILMAZ.... dedi ki...

Füsun ben bu cupcake'lere bayıldım. İstanbulda keçe bulamıyorum, inanılmaz ama gerçek. Keçeleri nereden buluyorsunuz?

füsfüs dedi ki...

elifcim mobil harika fikir gerçekten
nurancım ben pasaj.com dan almıştım keçeleri burada da yok
ist da eminönünde vardır ama sana yakın mı bilemiyorum ki:)

Yorum Gönder

Bunu seven anneler