1 Aralık 2011 Perşembe

Bereket kuşları nasıl yapılır?



Alpi uzun zamandır benden bereket kuşlarını istiyordu. Benim de aklımın bir köşesinde almak vardı; üşendim ve salladım. Bir gün "Anne, benim için sen yapar mısın?" diye sordu ve boş bulunup "Tabii ki canım" dedim. En geç ertesi akşam elinde olması için her şeyi yapacağını biliyordum! Aynı akşam Alpi' yi uyutunca başladım.
Aklıma ilk gelen malzemeleri toparladım ve oturdum masamın başına. 


 Bu malzemeyi tanıyabildiniz mi? Hani eczaneden çıkarken, içinde ilaçlarımızı taşıdığımız sapı ipten torbalar var ya; onlar işte. Bir kaç renk edinip saklamıştım. Kullanmak istediğim renkleri belirledim. Mukavvaya bir kuş çizdim ve bunu şablon olarak kullandım.

 Şablonum yardımıyla kumaşa kuşu çizdim ve kestim. Farklı renklerde kuşlar olsun istediğimden; diğer renkler için de aynı işlemi tekrarladım.

 Kuşlarla tezat renklerde iplikler seçtim ki daha çarpıcı bir etkisi olsun.

 Elimde yalnızca ince dikişiplikleri olduğu için; dört kat yaparak kenarlarından, yuvarlak bir hat çizerek dikmeye başladım.

 Kuyruk kısmında dikmeye ara verlimde o an elyaf olmadığı için, pamuk kullandım. Dolguyu bitirdikten sonra da dikiş işlemine kaldığım yerden devam edip, bitirdim.

 Her kuş için aynı işlemleri tekrarladım. Gagayı benimkiler gibi yapmak isterseniz; önce bir parça kağıt ile deneme yapabilirsiniz. Kağıdı üçgen kesip; ortadan ikiye katlıyorsunuz. Bir kez daha katlayınca gaga hazır oluyor. Gagaları da aynı materyali kullanarak yaptım. Farklı renkleri tercih ettim. Kuyruklar ponpondan; Alpi öyle istemişti. Hazır satılan renkli tüyler de çok hoş duruyor. Gözler, boncuktan. Dilerseniz, farklı materyalleri sıcak silikon ile  yapıştırabilirsiniz. Sıcak silikona hakim olmak, ilk seferler için mümkün olmayabilir. Öncesinde ufak tefek denemeler isabetli olur. Şu sıralar tuhafiyeler ile hobi maketlerden kolaylıkla edinebileceğiniz "soğuk silikon" da başka bir alternatif.


 Sona kalan, kuşları sıralayarak, boncuklarla ipe dizmek. Alpi yavru kuşları olsun istediği için, küçük ve çok da şişkin durmayan kuşlar hazırladım. Pufidik olanları daha farklı duruyor.


 Kuşlar bittikten hemen sonra hissetmiş de kalkmış gibi duran Alpi' ye sürprizini gösterdik. Nasıl da mutlu oldu. İşte o an:)

2 yorum:

sevgi dedi ki...

ellerine sağlık.. çok güzel olmuş.. ben de bi deneme yapacağım. bakalım olacakmı..

Ecotherma Klima Servisi dedi ki...

Ecotherma klima servisi olan firmamız uzman teknik personeli ile klima bakımından onarımı montajından satışına kadar her alanda profesyonel hizmetler sunmaktadır. Hitachi Türkiye güvencesi ile satılan ve hitachinin geniş yetkili servis ağı tarafından hizmet verilen ecotherma markası üstün inverter özellikleri ile ekonomik bir iklimlendirme sağlıyor. Ecotherma klimalar ısıtma ve soğutma a++ modelleri ile yükske verimlilikle çalışmakta ve elektrik faturalarınıza olumlu şekilde yansımaktadır. Firmamız İstanbul eco therma servisi olarak tüm sourn ve ihtiyaçlarınızda uygun fiyatları ile hizmet sunar.

Yorum Gönder

Bunu seven anneler