3 Nisan 2012 Salı

Oyun halısı


"İkizlerim 1-2 aylıkken, onlara oyun halısı aramaya başladım.Ama;
1- oyun halıları çok pahalıydı** internette daha uygun fiyatlılar vardı ama o dönem internetten alışveriş yapmıyordum
2- pahalı olmalarının yanında çok küçüklerdi. iki bebek+anne+baba aynı anda oynayamıyorlardı:)

Ben de kendi oyun halımı/minderimi yapmaya karar verdim. Aman aman bir zeka ürünü değil internette oyun halısı yapıp paylaşan onlarca anne var.
Çocukların oynadıkları hulahopları aldım. Bağlantı yerlerinden açtım, terzide uygun birer kılıf diktirdim. Hulahopları kılıfa geçirdim ve uygun aralıklarla oyuncak asabileceğim halkalar diktim.
 Evde var olan kullanmadığım bir minderi bozup, oyun halısı için uygun bir minder yaptım. Terziye 100cmX100cm ebatında minder kılıfı diktirdim. Kılıfın köşelerine hulahopları tutturmak için cırt cırt ve kurdele diktirdim. Toplamda 12 liraya mal olan oyun halımız hazır hale geldi.
O kadar kullanışlı oldu ki.
* Uzun süre oyun halısı olarak kullandık. 
* Bir dönem hulahopları park yatağın üzerine sabitleyip bu şekilde kullandık.
* Bir ara hulahopların ikisini birden park yatağa sabitleyip üzerine bir çarşaf atarak çadır yaptık.
* Minderini çok çeşitli amaçlar için kullandık. Şu anda hulahopları kaldırdık, minderi çocuk odasındaki cam kenarına serdik. Böylece rahat rahat oturup camdan dışarıyı izleyebiliyorlar.
not: fotograflar çok daha iyi anlatacaktır."
 Lacivert annenin yaptıkları


3 yorum:

ZeyneP dedi ki...

"Anneanne bunu yapsın" dedim görür görmez! O kadar güzel, o kadar mantıklı ki... Bayıldım. Ama ne yazık ki bende bu tür marifetler yok ): O yüzden hemen anneme başvurdum.
Güzel önerileriniz için tekrar teşekkür ederim. Bebişlerinizle musmutlu günlerde, hep beraber olun inşallah.

Unknown dedi ki...

harika olmuş çok sevdim iyi fikir gercekten :)

Hisense Klima Servisi dedi ki...

Hisense klima servisi görevlerini istanbul ve çevre illerde yürüten firmamız VRF klima satış bakım, montaj ve onarım hizmetleri, Split klimalara bakım onarım ve montaj hizmetleri sunmaktadır. Profesyonel ve yetkili servis güvencesi ile hizmet almak için bizi tercih edin. Uzman ve eğitimli olan teknik personelleirmiz ile tüm ihtiyaç ve sorunlarınıza anında çözümler üretiyor ve %100 müşteri memnuniyeti hedefiyle hizmet veriyoruz.

Yorum Gönder

Bunu seven anneler