22 Mart 2010 Pazartesi

Vücudumuzu öğrenelim : Asya,Besya ve Şeker

Oluklu kartondan Asya' nın boyutunda bir maket kestim. Maketin ayaklarına, parmaklarına ve son olarak da baş kısmına kendi resmini yapıştırarak maketin son halini oluşturduk. Beraber ellerini, parmaklarını, başındaki tüm organlarını tek tek gösterdik..


Bu organları aynı zamanda kendi üzerimizde ve yine kendi boyutlarındaki oyuncak bebeğinin üzerinde gösterdik, adlarını söyledik.

 Beraber maketimizin ve bebeğimizin önce altını bağladık." Bu, Besya' nın ayakları (maketimizin adı Besya, bebeğimizin Şeker) Hadi ayaklarına çorup giydirelim. Başına şapka takalım. Eline eldiven takalım. Bacaklarına pantolonunu giysin" gibi cümlelerle Şeker ve Besyamızı giydirdik. 

Giydirme işleminden sonra "Hadi Besya ağzını aç; Asya yemek verecek." "Hadi Şeker ağzını aç; Asya yemek verecek." "Hadi Asya ağzını aç; anne yemek verecek" diyerek ağzını gösterdik. 




"İki elim, iki kolum, bacaklarım var; her insanda bir burun, bir de ağız var" şarkısıyla; şarkıda geçen organları gösterdik. 
Bu maket ve bebekle, müthiş anne yaratıcılığına kalmış, daha bir çok etkinlikle vücudumuz tanıtılabilir. Şeker ile ağzımızı tanıyoruz; bu da vücudumuzu zevkli bir şekilde tanımamıza yardım edecek arkadaşımız, Asya' nın kopyala yapıştırı Besya.


Selda - Asyaselda

3 yorum:

Hilal dedi ki...

bayıldım ben buna
ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

teşekkürler:)Asya çok küçüktü o zamanlar .ama baya vakit geçirdik besya ile:)sevgiler

Fatiha Suresi dedi ki...

Fatiha ayetlerinin tamamı bir seferde indirilen ilk sure ve anlamı çok derin olan yedi ayet olarak mekke zamanında nazil olmuştur. Fatiha Süresi yedi ayetinde Allah Teala'ya hamd, O'nun sıfatları, tek ibadet edilecek ve tek yardım istenecek olanın Allah Teala olduğu bildirilmekte ve Sîrât-ı Mûstakim yani en doğru yola ulaşılmak için ve sapkınların, gazaba uğrayanların yolundan (Allah'a sığınarak) sakınmak istenmesine dair dualar yer almaktadır. Fatiha Suresi bir açıdan düşünüldüğünde Yüce Allah'a nasıl hamd edileceği ve nasıl dua edileceğini de bize göstermektedir. Fatiha 'daki ayetler tek tek incelendiği takdirde çok derin anlamlar içerdiği anlaşılacaktır. Fatiha'nın bu derin anlamlarını tam olarak benimseyebilmek için tefsirinin okunması ile gereklidir. Web sitemizde bu konularda bilgiler edinebilirsiniz. Güzel sesli kıraat alimlerinden Fatiha suresini dinlemek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Gönder

Bunu seven anneler