27 Haziran 2010 Pazar

Mektup arkadaşlığı & bir boyama etkinliği

Bir mail grubumuz var ve orada mektup arkadaşlığı etkinliği kapsamında dörderli gruplar oluşturduk. Her çocuk mektup arkadaşlarına kendiyaptığı bir resim/boyama gönderecek. Bu etkinlik kapsamında, boyama ile ilgili birkaç çalışma yapmak istememize rağmen, oğlum pastel boyaları direk ağzına atıp tadına bakmak istediğinden, şimdiye kadar tam bir muvaffakiyet sağlayamadık:) Dolayısıyla ben de sanat çalışmalarımıza alternatif yöntemler arayışına girdim. Bu yöntemi daha çok kırık pastel boyalar ile yapmışlar ama ben kendime göre farklı bir yöntem geliştirdim. 


İlk olarak ihtiyacımız olan malzemeler:
Renkli kağıt
Makas
Kapaklı bir kutu
Birkaç Nohut veya fasülye
Parmak boyaları
Biraz elyaf, iğne ve iplik

İlk olarak kağıt ve makası alıyoruz ve kutumuzun içine sığabilecek şekilde kağıtları küçültüyoruz. Ben yaklaşık A5 boyutunda kestim ve kutumuza tam olarak sığdı.


10 tane nohut alıp, 5 tanesinin üzerine elyaf diktim. Diğerleri ise sadece ses çıkarma amaçlı kullanılacaklar. Elyaf dikilen her bir nohutu farklı bir renk parmak boyası ile boyadık.


Kutumuzun içine kağıdı rulo şeklinde yerleştirdikten sonra, boyanmış ve boyanmamış nohutları kutunun içine attık. Kutunun kapağını kapattıktan sonra sıra geldi kutuyu sallamaya. Nohutlar çok şirin ses çıkardıkları için zaten minikler sallamaya bayılıyorlar:)) Sonrasında kutunun içinden çıkardığımız sanat eserlerimizi minik mandallarımız ilekurumak üzere buzdolabımıza astık.

Mektup arkadaşlarımıza göndermeden önce, her birini farklı renklerde fon kartonlarına iliştireceğiz. Bu etkinliğe iyi ki katılmışız dedim, hem mektup arkadaşlarımız oldu hem de farklı bir çalışma yapmış olduk.

 Hilal Timur - Hilal' in El Emeği

4 yorum:

Açalya dedi ki...

Ne güzel bir etkinlik ve ne güzel bir resim çalışması! elyaf yerine pamuk olsa olur mu?

Kaymacina dedi ki...

çok yaratıcı, bayıldım.Hiç böyle aktiviteler yapamıyourz biz oğlumla, yani dah aböyle günlük işler oluyor bizim yaptıklarımız. ama zaman zaman bu tarz değişikliklerle çeşitlendirmek iyi olacak. ellerinize sağlık

Hilal dedi ki...

Açalya
pamukla da olur tabi

Kaymaçina
biz de sıklıkla yapamıyoruz Kaymaçina
ama arada değişiklik de iyi oluyor sevgiler

Midea Klima Servisi dedi ki...

Midea Klima Servisi firmamız profesyonel teknik hizmetler ve klima satışı yapmaktadır.
Midea yetkili servisi güvencesi ile tamir bakım veya montaj taleplerinize hızlı bir şekilde çözüm sunuyoruz. Firmamız alanında uzman teknik personeliyle %100 müşteri memnuniyeti hedefi ve uygun fiyatlarıyla hizmet sağlıyor. Midea klima servisi olarak istanbul avrupa yakası ve asya yakasında her semte hizmet sunuyoruz.

Yorum Gönder

Bunu seven anneler